Få din lokale avis gratis i 30 dage, på Fyn og Jylland

Få din lokale avis gratis i 30 dage, på Fyn og Jylland

Den første måned gratis og muligheden for at vinde en iPad

Tips om kreativitet fra John Cleese

Tips om kreativitet fra John Cleese

I dette tidsløse 36 minutters foredrag, skitserer John Cleese de 5 faktorer, du kan benytte ...

Arganolie naturlig hår- og hudpleje, fra Arganmidas

Arganolie naturlig hår- og hudpleje, fra Arganmidas

Giver huden en ungdommelig glød og reducere synligheden af rynker. Argan Olie gør håret blødere, mere skinnende og silkeblødt

Få din lokale avis gratis i 30 dage, på Fyn og Jylland

Få din lokale avis gratis i 30 dage, på Fyn og Jylland

30 dage med nyheder fra lokalområdet og muligheden for at vinde en Ipad!

En plads i solen - lej reklameplads her fra 149,- kr. pr. mdr

En plads i solen - lej reklameplads her fra 149,- kr. pr. mdr

Få ekstra opmærksomhed her fra forsiden ...

 

Behandling af uren hud og akne

Behandling af uren hud og akne
Artikel:

Hudorme, cyster og bumser omtales af flere som akne. Hudorme har en større tendens til akne, men indvendige bumser kan ligeledes opstå, når huden er for tør eller fejlbehandles. De normale årsager til bumser eller akne er døde hudceller der ikke renses væk, overskydende talgproduktion og øget bakteriavækst i huden.

Håret eller huden, også kaldet epidermis, er vores største organ, og meget kompleks, da det er meget forskelligt hvordan den bør behandles. Hudens normale funktion er at beskytte vores organisme og er dermed opdelt i mange lag, der hver især har deres nødvendighed. Det øverste synlige hudlag, kaldes epidermis, herunder findes hudlaget dermis og til sidst subcutis der udelukkende består af fedt.

Epidermis er det tyndeste hudlag der består både af et aktivt cellelag samt døde hudceller. Det aktive cellelag flytter hele tiden aktive celler op til overfladen, og undervejs mættes de med keratin der gør at de dør. Dermis består blandt andet af svedkirtler, hårsække og talgkirtler. Hvis talgkirtler overproducere talg, eller huden er tilstoppet, medfører dette uren hud. Samtidig kan hårsække gemme bakterierne, og talgen blive forhindret i at komme op til hudens overflade.

Andre påvirkninger der kan medvirke til bumser og uren hud er, et for højt indtag af kulhydrater der, igennem en proces, skaber forhøjede mængder keratin og derved giver gode vækstbetingelser for uren hud. Hormoner, stress og genetik samt, bakterier kan også være årsager.

Antioxidanter er, især inden for kosmetik verdenen, kendt som C og E vitaminer. Antioxidanter modarbejder altså de frie radikaler. Frie radikaler er molekyler der kobler sig på et stof, (en celle) for at ødelægge og oxidere det. Frie radikaler dannes især hos rygere, stress, hvis der spises forkert (især friture og sukker). De opstår hvis man udsættes for forurenet luft, eller sidder meget foran en computer. Som man kan høre i selve betegnelsen, frie radikaler, er dette et atom der står frit, og det vil derved konstant søge, at finde et nyt stof at koble sig på så det ikke længere er ustabilt. Antioxidanterne er dem der kan gå ind og overtager de frie radikalers plads.

Hvad kan Arganolie i forhold til akne og uren hud?

Argan olie er en helt naturlig olie, der ikke (i ren tilstand), indeholder kemiske stoffer. Den er fyldt med især E-vitaminer og Omega fedtsyrer der gavner krop, hud og hår. Argan olie er et hudplejeprodukt der både kan anvendes til afvaskning af ansigtet, men kan også anvendes i stedet for dagcreme, natcreme og hår shampoo, i ansigt og på hele kroppen, eller som pleje i håret. Herudover er der et hav af produkter der indeholder argan olie, hvis man ikke bryder sig om at bruge denne i ”rå” form. Vær dog opmærksom på hvad der ellers er i! Man kan nemlig sagtens få en hårmaske eller dagcreme, med højt indhold af argan olie, men der er også en mængde produkter tilsat andre knap så gavnende indhold.

Vask den angrebne hud grundigt med lunkent vand

Hvis du er slemt ramt af bumser og uren hud, kan du bruge normale renseprodukter i starten inden du påfører arganolien. I takt med at din hud bliver flottere, kan du slippe produkterne og helt nøjes med olien.

Da det er et produkt, som håret eller huden skal vænne sig til, er der enkelte, der oplever en kort periode, hvor der enten ikke sker noget, eller huden måske endda bliver en lille smule irriteret, fordi den skal vænne sig til olien. Det er især tilfældet hos dem, der har brugt skrappe kemiske midler, da huden først skal tilpasse sig de naturlige dråber. Hvis du får et par dage med dårligere hud, er det altså vigtigt ikke at stoppe med arganolien, men holde fast – det belønner sig for de fleste.

Tips om uren hud:

  • Brug ansigtsmaske med en masse fugt 1-2 gange om ugen, læg et ekstra lag på tørre områder, og lad det gerne sidde 20 min. Man kan tydeligt se hvor huden mangler mest fugt, da det vil være der, masken næsten trænger helt ind i huden forholdsvis hurtigt.
  • Vask ansigtet to gange om dagen med arganolie og vand. Brug en fugtende creme efterfølgende, men pas på til vinter! Hvis du bruger en lotion med et højt indhold af vand, kan huden tage mere skade, end det gavner. Brug hellere en creme med olie.
  • Skrub huden med en peeling 1-2 gange om ugen. Hvis din hud er sart er det vigtigt at du vælger en peeling der ikke er for kornet, men mere blød i kornkonsistensen, eller en kemisk peeling kan i mange tilfælde være bedre da dette er en helt anden proces end med slibekornene.
  • Skift hovedpudebetræk ofte. Dette kan være en stor bakteriekilde, hvis du f.eks. bruger mange hårprodukter.
  • Behandling af uren hud og akne

Skriv et svar