Lev længe og sundt ved at spille badminton

Ny forskning viser, at ketsjersport forlænger livet mere end andre sportsgrene.

Videnskaben har vidst i årtier, at det er vigtigt at få motion for at leve længe. Det styrker det fysiske helbred, samtidig med at hjernen fungerer bedst, når vi er i god form. God kondition kan nemlig hjælpe os med at fokusere på en opgave – og måske endda undgå demens. Derfor skal vi sørge for at holde os i gang fysisk og træne regelmæssigt, selv hvis vi lever af at bruge hovedet.

Det er ikke ligegyldigt, hvilken motion du vælger

Som noget nyt kan forskerne nu dokumentere, at ketsjersport er særligt velegnet til dig, der vil holde alderdommen fra døren lidt længere.

Et nyt forskningsstudie undersøgte risikoen for at dø for tidligt over en periode på fjorten år. Tallene viser, at motionister, der spiller badminton, squash eller tennis, har 47 % lavere risiko for at dø tidligt end mennesker, der ikke dyrker motion.

Samme livsforlængende effekt ses ved regelmæssig svømning.

Til gengæld har cyklister  kun 15 % lavere risiko for at dø for tidligt end inaktive, mens det ikke forlænger livet at løbe eller spille fodbold.

Det skriver British Journal of Sports Medicine.

Badminton holder dig ung længere

Det særlige ved ketsjersport er, at du bliver udfordret både fysisk og mentalt, fordi spillets intensitet svinger. Dermed får du både trænet evnen til at præstere maksimalt og din udholdenhed.

Samtidig behøver du ikke frygte skader. Derfor kan du sagtens begynde at spille badminton, selvom du måske ikke er helt ung længere.

Tab dig med badminton – og styrk dine muskler samtidig

Du kan sagtens forlænge din forventede levetid, tabe vægt og blive stærkere med badminton. Du kan eventuelt supplere din badmintontræning med vægttræning.

Hvis du vil tabe dig, skal du bevare dine muskler ved at sørge for, at du ikke bare skærer kalorier væk, men spiser mad med proteiner. Fx mejerivarer, havregryn og kød.

Vil du i gang med ketsjersport?

Find udstyret i webshop med opstrengningsmaskiner, badmintonketsjere og tennisketsjere her.

%d bloggers like this: