Få din lokale avis gratis i 30 dage, på Fyn og Jylland

Få din lokale avis gratis i 30 dage, på Fyn og Jylland

Den første måned gratis og muligheden for at vinde en iPad

Tips om kreativitet fra John Cleese

Tips om kreativitet fra John Cleese

I dette tidsløse 36 minutters foredrag, skitserer John Cleese de 5 faktorer, du kan benytte ...

Arganolie naturlig hår- og hudpleje, fra Arganmidas

Arganolie naturlig hår- og hudpleje, fra Arganmidas

Giver huden en ungdommelig glød og reducere synligheden af rynker. Argan Olie gør håret blødere, mere skinnende og silkeblødt

Få din lokale avis gratis i 30 dage, på Fyn og Jylland

Få din lokale avis gratis i 30 dage, på Fyn og Jylland

30 dage med nyheder fra lokalområdet og muligheden for at vinde en Ipad!

En plads i solen - lej reklameplads her fra 149,- kr. pr. mdr

En plads i solen - lej reklameplads her fra 149,- kr. pr. mdr

Få ekstra opmærksomhed her fra forsiden ...

 

Brunede kartofler opskrift – Sådan bliver de perfekte hver gang

Brunede kartofler opskrift – Sådan bliver de perfekte hver gang

Noget af det mest årstidsbestemte tilbehør jeg kender, er de klassiske brunede kartofler. De smager vidunderligt, så egentlig er det mærkeligt, at de hovedsageligt hører sig julen til – stod det til mig kunne – og burde – de blive spist hele året rundt. Det er min overbevisning, at størstedelen af den danske befolkning elsker de brunede kartofler, men samtidig er det også noget der kan indgyde frygt i køkkenet – for de kan brænde på, og når det først er sket, så kan de ikke reddes igen.

De tre brune regler
Brunede kartofler skal man nære respekt for, men man skal ikke frygte dem. Til at hjælpe med at få de bedste brunede kartofler kan du følge “De 3 brune regler”. Reglernes ophav er et stort mysterium for alle, men efter megen møje og besvær har jeg fundet dem, og kan gladeligt dele dem med dig:
Brug ikke kartofler fra glas – thi den der gør dette vil opnå en mindre fast brun kartoffel
Brug mælkeprodukternes fineste produkt: smør (teknisk set kan du også brug margarine, men lad være, hvis muligt)
LAD VÆRE MED AT SMAGE PÅ SUKKERET




Ingredienser
1 kg kartofler (dem fra glas kan bruges – men så skal de drænes helt og tørres af med viskestykke)
80 gram rørsukker (eller almindelig hvid sukker)
80 gram smør (teknisk set kan du også bruge margarine)Sådan gør du
Kartofler koges med skræl i letsaltet vand og pilles – lad dem køle af et mindst et par timer, gerne til dagen efter. De skal være kolde og fri for vand, når de skal bruges.
Hæld sukker på en varm pande (gerne støbejernspande), og lad det smelte helt ved middel varme (4/6 på mit komfur). Som udgangspunkt skal du ikke pille for meget ved det, men smelter det meget hurtigere et sted frem for et andet, rører du det lige stille og roligt sammen, så det ikke brænder på. Det tager et par minutter at smelte.
Tilsæt smør og lad det smelte sammen med sukkeret. Du kan røre det forsigtigt(!) rundt. Det tager ligeledes et par minutter.
Hæld kartofler på din pande og lad det stå ved middel varme og karamellisere. Undervejs rører du forsigtigt i dine brunede kartofler, så du får fordelt sukkeret nogenlunde ligeligt på dine kartofler.Noter
Brunede kartofler er bedst når de lige er lavet, men har du meget travlt kan du lave dem på forhånd, og enten opvarme dem i mikroovnen eller i en lille gryde med en klat smør.
Hvis din sukker mod forventning brænder på for dig, så starter du bare forfra – værre er det heldigvis ikke 🙂


Du finder den originale opskrift her: Brunede kartofler

Skriv et svar

%d bloggers like this: